Gå til indhold

FAPS-Nyt 8/2021 Er du klar til at Refhost bliver DNHF? - Nyt henvisningssystem kræver korrekt medarbejdercertifikat

Nyhed Faps-Nyt

Kære speciallæger

Som I alle ved bliver det nuværende Refhost erstattet af DNHF den 29 januar.

Mange har allerede været inde og teste, at I kan logge på det nye system. DNHF projektet har informeret os om, at flere har haft problemer med, at de anvender medarbejdercertifikater fra deres gamle klinik eller tidligere ansættelsesforhold og derfor ikke har kunnet logge ind.

Det er vigtigt, at I logger ind med jeres nuværende medarbejdercertifikat i den klinik, I ejer nu. I skal sikre, at I er oprettet korrekt i SOR med CVR, speciale og lokationsnummer. Hvis I skifter klinik, er det vigtigt, at I går ind og ændrer jeres oplysninger i SOR, ellers vil I fra den 29. januar ikke kunne hente henvisninger.
I kan læse, hvordan I opdaterer jeres medarbejdercertifikater i SOR her. 

Det er ca. 1/3 af speciallæger med ydernummer, som har været inde og afprøve, om de kan hente en henvisning på DNHF. Det er et godt stykke af vejen, men der skal stadig være flere, der afprøver deres medarbejdercertifikat inden d. 29 januar, ellers risikerer I, at I ikke kan hente henvisninger fra d. 1 februar.

I kan bla. afprøve, om I kan hente en testhenvisning. (Se vejledning på DNHF-Info.dk vedr. testhenvisninger). Selv om I indtil nu har kunnet logge på Refhost med jeres personlige certifikat/NemID, kan I ikke logge ind på DNHF med det efter den 29. januar. Derfor er det vigtigt, I anvender jeres medarbejdercertifikat NemID med medarbejdersignatur.

Du kan læse, hvordan du logger på DNHF både direkte på DNHF.dk og gennem jeres IT-systemer.

Med venlig hilsen
Sekretariatet

Landsdækkende