Gå til indhold

Idébank: Internationale netværk og vidensressourcer

Der er flere internationale og også nationale initiativer fra sundhedsorganisationer, der udvikler og samler konkrete ideer, der både retter sig mod f.eks. behandling af patienten og mod selve driften af især praksisklinikker.

  • Practice Greenhealth er et amerikansk netværk, der har eksisteret siden 2008. På deres hjemmeside er der henvisninger og forslag til en omstilling af sundhedsvæsenet.
  • Healthcare without Harm er et netværk af europæiske hospitaler, myndigheder, forskningsinstitutioner samt miljø- og sundhedsorganisationer. På hjemmesiden finder man link til projekter og indsatsområder.
  • Greener NHS er en satsning det britiske National Health Service har haft fokus på siden 2008 med henblik på at nedbringe sundhedsvæsenets CO2-aftryk. Her kan man finde en række initiativer og forslag til, hvordan omstillingen foregår i Storbritannien.
  • Greener Practice er et britisk netværk, der arbejder med og for at nedbringe CO2-aftrykket i lægeklinikker. Der er bl.a. en række artikler med forslag til konkrete indsatser.
  • Centre for Sustainable Healthcare er et britisk forskningscenter, der undersøger nye behandlingsformer, kvalitetssikring og uddannelse med bæredygtighed som omdrejningspunkt.