Gå til indhold

Nyhedsbrev 21/2022

Overlægeforeningens nyhedsbrev udsendt 8. november 2022

Debat: Vi hjælper ikke patienterne ved at sidde i en bus

”Som overlæger er vi både speciallæger og ledere på sygehusene. For os er det afgørende ikke at gå på kompromis med den kvalitet, som patienter tilbydes, og at alle patienter får den behandling, de har brug for. Det kræver, at man bruger speciallægernes ekspertise klogt – navnlig i en tid, hvor hver 12. speciallægestilling på landsplan er ubesat. Det gør man ikke ved at bruge arbejdstid på at transportere dem i bus fra en region til en anden”.

Sådan skriver Overlægeforeningens formand Susanne Wammen i et debatindlæg i Jyllands-Posten som svar på forslag fra de fem regioner om bl.a. at køre speciallæger i busser til de mest pressede sygehuse og oprette delestillinger på tværs af regionerne.

Læs indlægget i Jyllands-Posten her (bag log-in)

Mennesker med psykiske sygdomme skal ikke betale for behandling

Styrk hospitalspsykiatrien og opret flere ydernumre for at undgå, at mennesker med psykiske sygdomme tvinges til at betale for privat behandling. Det foreslår Formændene for Overlægeforeningen og Foreningen af Praktiserende Speciallæger i et debatindlæg i Dagens Medicin

Læs indlægget i Dagens Medicin her

Konference: Fremtidens lægelige ledere 23. januar i Aarhus

Er du ny ledende overlæge eller har du interesse for at blive det? Så er denne gratis konference noget for dig. Gennem oplæg fra førende forskere og erfarne ledere samt workshops og debat får du viden om faglig og organisatorisk ledelse, som du kan bruge til at forme dit nye ledelsesrum.

En lignende konference blev vurderet til 6,18 på en skala på 7 af deltagerne, hvoraf en i evalueringen skrev: ” Udbytterig konference med god mulighed for at vidensdele og udveksle erfaringer med kollegaer”.