Gå til indhold

Nyhedsbrev 22/2022

Nyhedsbrev udsendt 7. december 2022

Vi skal bruge smarte løsninger i indsatsen mod lægemangel

– tvang vil forværre problemet

Hospitalerne i Region Sjælland er hårdt ramt af mangel på speciallæger. Det går ud over arbejdsmiljøet, kvaliteten i behandlingen og ventetiderne for patienterne.
Derfor er det positivt, at Region Hovedstaden og Region Sjælland planlægger at skrue op for et samarbejde, der skal skaffe flere speciallæger til de mest pressede hospitaler og specialer, siger Overlægeforeningens formand, Susanne Wammen og fremhæver, at det skal ske med frivillighed og ikke med tvang.

Læs mere her 

Overlægeforeningens forhandlinger ved OK 24

Overlægeforeningens forhandlingsdelegation byder velkommen til 2 virtuelle medlemsmøder den 19. og 31. januar kl. 19.30 -21.00.

På møderne får du mulighed at drøfte rammerne for dine arbejdsvilkår som led i foreningens forberedelse af krav til OK 24.

Det første møde omhandler primært arbejdsmiljø og overenskomstbestemmelserne om tjeneste og vagt.

Det andet møde omhandler bl.a. seniorrettigheder og pension.

Konference: Fremtidens lægelige ledere 23. januar i Aarhus

-  stadig ledige pladser

Er du ny ledende overlæge eller har du interesse for at blive det? Så er denne konference noget for dig. Gennem oplæg fra førende forskere og erfarne ledere samt workshops og debat får du viden om faglig og organisatorisk ledelse, som du kan bruge til at forme dit ledelsesrum.

En lignende konference i september 2022 blev vurderet til 6,18 på en skala på 7 af deltagerne, hvoraf en i evalueringen skrev: ” Udbytterig konference med god mulighed for at vidensdele og udveksle erfaringer med kollegaer”.

Konferencen er for medlemmer af Overlægeforeningen og uden deltagergebyr.
Tilmelding senest den 12. januar 2023

Et nyt Læger.dk er i luften

Læger.dk  er en fælles platform for alle læger og er udviklet i et samarbejde mellem Lægeforeningen, Yngre Læger, PLO og FAS.

Her finder du genveje til rådgivning og støtte, kurser og arrangementer, nyheder fra foreningerne samt information om dit medlemskab Du kan fortsat let finde de enkelte foreninger med indhold om f.eks. dit arbejdsliv via forside og topmenu. 

På den nye hjemmeside har Overlægeforeningen fået sin egen forside, hvor du bl.a. finder information om løn, overenskomst og forhold vedr. dit arbejdsliv. 

Har du spørgsmål - ris eller ros?
Redaktionen bag læger.dk vil løbende arbejde med at forbedre og udvikle hjemmesiden, så den er relevant og nem at bruge for dig.  

Vi hører meget gerne din mening, som du kan sende os her

Se Overlægeforeningens nye forside her