Gå til indhold

Virtuelt venteværelse

Virtuelt venteværelse er en løsning, som anvendes sammen med Min Læge-appen. Virtuelt venteværelse er den løsning, som gør det muligt for den praktiserende læge at tilbyde videokonsultationer. Kontakt Læge-appen er den app, som gør det muligt for patienter uden NemID, at deltage i videokonsultation, da de via Kontakt Læge-appen kommer ind i Virtuelt venteværelse med hjælp fra plejepersonalet. Kontakt Læge-appen kan bruges på tablets af kommunale sundhedspersoner på vegne af borgere, som ikke selv har mulighed for at initiere en videokonsultation med egen læge.

Hvilken betydning har projektet/aktiviteten for almen praksis?

Virtuelt venteværelse gør det muligt for borgere at have videokonsultation med den praktiserende læge, og med Kontakt Læge-appen bliver dette også muligt for teknisk udfordrede borgere. Med disse to løsninger er det muligt for de praktiserende læger at foretage konsultationer uden fysisk kontakt.

Hvem er de involverede parter i projektet/aktiviteten?

Løsningerne er udviklet af PLO i samarbejde med Københavns Kommune, det tidligere Sundheds- og Ældreministeriet og MedCom

Hvorfor er projektet/aktiviteten igangsat?

PLO har sammen med det tidligere Sundheds- og Ældreministeriet initieret udviklingen af Virtuelt venteværelse. Praktiserende Lægers Organisation og Københavns Kommune har samarbejdet om udviklingen af Kontakt Læge appen.

 

Sidst opdateret d. 21. november 2022.