Gå til indhold

Fyraftensmøde for læger

Nyhed Lægeforeningen Nordjylland

Nationalt Genom Center og Klinisk Genetik – Henvisning, familieplanlægning og etik

Klinisk Genetik hører til blandt de mindre lægefaglige specialer – men er samtidig et af de specialer med størst tværfaglig spændvidde. 

Hvad er det så for områder, vi beskæftiger os med, hvornår skal man overveje at henvise sin patient til genetisk udredning, og hvad har betydning for at klinisk genetik er et af de specialer med den størst forventede proportionelle vækst?

Det er noget af det, vi håber at gøre jer klogere på ved dette fyraftensmøde, hvor 2 speciallæger fra KGA, Aalborg UH vil fortælle om bl.a. omfattende genetiske analyser (herunder Nationalt Genom Center), screeningsprogrammer, prænatal diagnostik og etiske dilemmaer ved udredning af sent debuterende sygdomme

Oplægsholdere:
Marie Skov Hvidbjerg, afdelingslæge, Klinisk Genetisk Afdeling – Aalborg Universitetshospital Tue Diemer, afdelingslæge, Klinisk Genetisk Afdeling – Aalborg Universitetshospital

Tid og sted:
Torsdag den 8. juni 2023 kl. 17.00-19.00, Hotel Scandic, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Øst 

Tilmeld dig hér senest den 1. juni. Hvis du har problemer med tilmelding, kan du kontakte Lene Korshøj, mail lbk@rn.dk  eller tlf. 22 49 18 86.

Der vil efterfølgende blive serveret en let anretning.
Fyraftensmødet planlægges og afholdes i et samarbejde mellem Region Nordjylland og Lægeforeningen Nordjylland.