UFS 105 - Aktuel redegørelse fra speciallæge/hospital til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Forklaring
Aktuel redegørelse fra speciallæge/hospital til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen (SU-handicaptillæg)
FORKLARING
I henhold til SU-loven kan en studerende på en videregående uddannelse eller en dansk erhvervsuddannelse, der modtager SU, få et tillægsstipendium, det såkaldte SU-handicaptillæg, hvis den studerende p.g.a. en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse har meget betydelige begrænsninger i evnen til at varetage et studiejob.
For at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen kan behandle ansøgninger om SU-tillæg har styrelsen brug for oplysninger om den studerendes funktionsnedsættelse og helbredsmæssige tilstand.
Om attesten
Attesten udfyldes af praktiserende speciallæger eller hospitalsafdelinger
Attesten har til formål at beskrive i hvilket omfang patientens symptomer påvirker den aktuelle funktionsevne som følge af de/den diagnose(r) eller lægelige problemstilling, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har redegjort for i anmodningen.
Attesten er som udgangspunkt en fremmødeattest, men hvis lægen mener, at oplysningerne kan gives på grundlag af patientjournalen og lægens kendskab til patienten (f.eks. fordi det er kort tid siden, at patienten har været set) kan attesten i stedet udfyldes på baggrund af de foreliggende oplysninger.
Lægen skal i så fald orientere patienten om dette.
Attesten benyttes typisk i tre typer sager:
- Hvis Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er i besiddelse af journaloplysninger, som indikerer et funktionstab, men hvor funktionsniveauet og i hvilket omfang lidelsen påvirker ansøgeren ikke er beskrevet. Dvs., at der i sagen/ansøgningen foreligger baggrundsmateriale, som ikke fuldt ud beskriver et funktionsevnetab.
- Hvis der tidligere er bevilget et tidsbegrænset handicaptillæg, og hvor der søges om forlængelse af støtte. I disse sager foreligger der ofte dokumentation, som er forældet og derfor ikke beskriver den aktuelle tilstand.
- I sager, hvor den studerende ved ansøgningstidspunktet er påbegyndt et behandlingsforløb samtidig med, at der er begrænsede lægelige oplysninger.
Journaloplysninger
I nogle tilfælde vil Uddannelses- og Forskningsstyrelsen udover selve attesten også have brug for de journaloplysninger, som omhandler de/den diagnose(r) eller lægelige problemstilling, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har redegjort for i anmodningen.
Det kan f.eks. være, hvis sagen skal oversendes til vurdering ved en speciallæge, som ikke kender ansøger.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vil præcisere, for hvilken periode der ønskes oplysninger.
Tidsfrist
Attesten skal sendes til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen senest 4 uger efter undersøgelsen og 6 uger efter anmodningen (hvis man vurderer, at attesten kan laves uden patientens fremmøde).