Gå til indhold

Almen praksis under COVID-19: Hurtig omstilling sikrede danskerne lægehjælp på video og telefon i starten af coronakrisen

Nyhed PLO

En ny PLO Analyse har kigget på, hvordan nedlukningen af Danmark den 11. marts påvirkede danskernes brug af egen læge.  Analysen viser, at antallet af konsultationer hos de praktiserende læger faldt med 74 pct. i ugen efter nedlukningen, mens antallet af telefon- og e-mailkonsultationer derimod steg voldsomt.

"

Antallet af konsultationer faldt mest i de midt- og nordjyske kommuner. Som noget nyt indførte man hurtigt muligheden for videokonsultation i almen praksis. I ugerne efter nedlukningen af Danmark steg antallet af videokonsultationer kraftigt og toppede i uge 14.Det er særligt kommunerne i og omkring de store byer, hvor patienterne og lægerne hurtigst og i størst omfang tog videokonsultation til sig.


Omkring uge 20 - otte uger efter nedlukningen - begyndte almen praksis at vende tilbage til en mere normal hverdag, hvor patienterne i stigende grad igen mødte fysisk op i klinikken. Erfaringerne viser, at lægerne via video og en længere telefonkonsultation kan hjælpe patienterne med mange problemstillinger, og dermed spare dem for en tur til lægen.


Læs hele analysen her


"