Gå til indhold

Nu kan du søge projektmidler: Region Hovedstaden har rammerne klar i afdelingslægeprojektet

Nyhed Yngre Læger

Yngre Læger i hovedstaden har sammen med Region Hovedstaden indgået en rammeaftale, der skal sikre de overordnede rammer for projekterne, der skal være med til at forbedre afdelingslægers faglighed og karriere. Yngre Lægers to tovholdere for afdelingslægeprojektet, Thomas Ehlers og Anders Hebert, er godt tilfredse med resultatet og opfordrer nu deres kollegaer til at søge midler til projekter og komme i gang hurtigst muligt.

"Det er glædeligt, at Yngre Læger i Region Hovedstaden og regionen er blevet enige om rammerne for de projekter, der skal afvikles i forbindelse med afdelingslægeprojektet. Nu bliver det spændende at se, hvilke projekter, der kommer ind fra de forskellige afdelinger. Hvordan ligner projekterne hinanden, og hvor adskiller de sig? Det er vi meget nysgerrige efter at finde ud af, ” siger Thomas Ehlers, der til daglig skriver Ph.d. på Københavns Universitet.

”Jeg ved, at der er mange, som har ventet på at få deres projekter i gang, og nu kan vi endelig se frem til at modtage ansøgninger til projekter fra hele regionen. Vi har ikke søsat et lignende projekt før, og derfor har vi også været meget grundige med at få læger fra hele hovedstaden i tale, men det bliver alligevel spændende om det, vi har forberedt, afspejler virkeligheden i klinikken”, siger Anders Herbert, der er afdelingslæge og børnelæge på Rigshospitalet.

Kære alle afdelingslæger i hovedstaden – nu skal der søges midler

Begge tovholdere kommer med en stor opfordring til alle afdelingslæger om at få lagt hovederne i blød og overveje, hvad der kan gøre afdelingslægens rolle mere attraktiv. Og ikke mindst at få søgt midler til projekterne hurtigst muligt:

”Afdelingslægeprojekterne kører i 2022 og 2023, så vi skal gerne have projekterne i gang hurtigst muligt, da vi allerede er godt stykke inde i 2022. Så det er bare med at komme i gang og få pen til papiret og tænke store tanker om afdelingslægernes fremtid”, siger Thomas Ehlers.

Thomas Ehlers og Anders Hebert opfordrer til, at man som afdelingslæge bl.a. lader sig inspirere af idekataloget (se nederst), der kommer med en række forslag til projekter. Fx projekter der arbejder med, hvordan man sikrer mere tid til forskning, eller projekter om udviklingsarbejde og innovation eller subspecialisering. 

Nedenstående er sendt til alle YL-tillidsrepræsentanter, suppleanter, FTR’ere og FTR-suppleanter den 9.02.2022.

Vedhæftet er en pakke med materiale, som I kan bruge til at sætte projekter i gang. Pakken indeholder:

Materialet må gerne formidles til alle afdelingslægekolleger i hovedstaden.