Gå til indhold

Besparelser i sundhedsvæsenet ser vi alle steder i landet

Nyhed Yngre Læger

40.000 medarbejdere i Region Hovedstaden, hvoraf langt de fleste arbejder på regionens hospitaler, i Psykiatrien og i de sociale tilbud, vil gerne have politikerne i tale. En række organisationer fra Region Hovedstaden giver udtryk for deres bekymring for de mange besparelser, der lige nu foregår i sundhedsvæsenet. Helga Schultz, forperson for Yngre Læger, bakker op om udmeldingen og fortæller, at besparelserne ikke kun er et hovedstadsfænomen, men foregår over hele landet.

"Opråb fra de ansatte: Kære Nicolai Wammen, Sophie Løhde og Lars Løkke Rasmussen, I spiller hasard med vores sundhedssektor med jeres besparelser. Man kan ikke forvente, at hospitalerne kan levere det, I lover befolkningen, når man samtidig skal spare."

Sådan lyder budskabet i et debatindlæg i Politiken i dag. Helga Schultz, forperson for Yngre Læger er enig i budskabet fra hovedstaden:

"Desværre ser vi det samme over hele landet. Det er jo blevet besluttet, at regionernes udgifter til administration skal nedbringes med 300 mio. kr. i 2024. Det mærker vi allerede i hele landet. Vi oplever en række besparelser som fx ansættelsesstop, og så er det klart, at det får betydning for, hvad personalet kan nå. Man kan ikke sige, at man på den ene side vil nedbringe ventelisterne, og så på den anden side skære 100 stillinger væk i på et hospital. Og det er virkeligheden lige nu, og det hænger ikke sammen", siger hun.

"Den økonomiske ramme, som regeringen giver til driften af sundhedsvæsenet i Danmark, stemmer ikke overens med det, man fortæller befolkningen, er muligt på hospitalerne og generelt i sundhedsvæsenet. Vi savner en ærlig forventningsafstemning med danskerne. Der er ikke sammenhæng mellem kravene om at nedbringe ventelister og de forventninger, der er skabt med den seneste sundhedspakke og til den økonomi, der så i virkeligheden er på hospitalerne. Man giver med den ene hånd og tager med den anden," siger Helga Schultz, forperson for Yngre Læger.

Sådan siger Helga Schultz og fortsætter: 

”Hvis regeringen fastholder den aktuelle økonomiske ramme, så er det klart, at der skal spares. For hvad eller hvem er det, som skal spares væk? Er det lægesekretærer, sundhedsadministrative koordinatorer, læger, sygeplejersker, jordemødre eller andre sundhedsprofessionelle. Er det it-medarbejdere, der ikke skal understøtte den digitale udvikling? Vi kan ikke få øje på, at der bliver færre opgaver og krav fra det politiske niveau. Så hvordan skal der spares uden at pengene tages fra arbejdet med og omkring patienterne?"

 

Læs det fulde debatindlæg på DSRs hjemmeside

Opråb fra de ansatte: Kære Nicolai Wammen, Sophie Løhde og Lars Løkke Rasmussen, I spiller hasard med vores sundhedssektor med jeres besparelse

Læs debatindlægget fra Politiken

40.000 ansatte i Region Hovedstaden sender nødråb til Wammen, Løhde og Løkke