Gå til indhold

Forperson for Yngre Læger stopper

Nyhed Yngre Læger

Helga Schultz stopper som forperson for Yngre Læger efter 5½ år på posten. Det sker ved foreningens repræsentantskabsmøde i maj, hvor der skal vælges ny forperson.

Efter at have stået i spidsen for landets godt 16.000 uddannelses- og speciallæger i 5½ år vælger Helga Schultz at takke af som forperson for Yngre Læger i forbindelse med foreningens ordinære repræsentantskabsmøde i maj. Det betyder, at Yngre Lægers repræsentantskab skal vælge ny forperson på mødet den 23. maj 2024.

”Jeg synes, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe på som forperson nu. Vi har netop afsluttet en overenskomstforhandling, som et flertal af medlemmerne har stemt ja til i en urafstemning med en meget høj valgdeltagelse. Vi har styrket vores TR og FTR med en ny uddannelse, udviklet vores regionale niveau, etableret nye tilbud for vores speciallæger, fået afskaffet 6-års reglen og afværget den tjenestepligt, som mange politikere gerne havde set,” siger Helga Schultz og fortsætter:

”Fremadrettet skal Yngre Læger træffe beslutninger om forhold, der rækker længere frem end min periode som forperson varer, så det falder som et naturligt tidspunkt for mig at give stafetten videre nu.”

Helga Schultz stopper som forperson for Yngre Læger til næste repræsentantskabsmøde i maj 2024.

I følge Yngre Lægers vedtægter kan den nuværende forperson højest være forperson i 6 år. Helga Schultz ville derfor maksimalt have kunnet fortsætte et halvt år mere – frem til november 2024. En vedtægtsændring fra 2022 betyder, at den kommende forperson maksimalt kan sidde 8 år.

”Jeg har været utrolig glad for at stå i spidsen for uddannelseslægerne og speciallægerne i Yngre Læger, som sammen med de øvrige organisationer i Lægeforeningen arbejder for gode vilkår for landets læger. Vi var godt 13.000 medlemmer, da jeg blev forperson for Yngre Læger. I dag er vi mere end 16.000 og med et stærkt medlemsdemokrati, der giver alle muligheder for at få indflydelse. For mig er det et grundfundament for, at en fagforening kan arbejde for medlemmernes interesser,” siger Helga Schultz.

Helga Schultz arbejder ved siden af sin post som forperson for Yngre Læger på Herlev Hospitals kræftafdeling og bliver om et år speciallæge i onkologi. 

Hun har tidligere været tillidsrepræsentant, fællestillidsrepræsentant og forperson for Yngre Læger i Region Hovedstaden, inden hun i 2018 blev forperson for Yngre Læger. 

Yngre Lægers repræsentantskab skal nu vælge ny forperson. Det vil ske ved repræsentantskabsmødet den 23. maj 2024.