Gå til indhold

Frederiksberg-forsker og sønderjysk børnelæge er valgt ind som nye medlemmer af Lægeforeningens bestyrelse

Nyhed Lægeforeningen

Lægeforeningens bestyrelse er blevet en forsker fra Frederiksberg og en børnelæge fra Sønderjylland rigere, da henholdsvis Sanne Marie Thysen, der er postdoc på Frederiksberg Hospital ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, og Christina Neergaard Pedersen, der er afdelingslæge på Aabenraa Børneafdeling, netop er blevet valgt ind.

Begge har i forvejen mange års fagpolitisk erfaring, og de har været aktive stemmer i den sundhedspolitiske debat.

Sanne Marie Thysen er i forvejen blandt andet formand for Lægeforeningen Hovedstaden – en fakkel hun dog givere i det nye år, så hun kan dedikere tiden til arbejdet i Lægeforeningens bestyrelse.

”Der er stort politisk fokus på det pressede sundhedsvæsen i disse år - og det med god grund. Det bliver vigtigt at få fokus på prioriteringen af ressourcerne, og i den forbindelse er det vigtigt, vi husker, at vi ikke kun skal løse de mest akutte udfordringer i sundhedsvæsenet. Vi skal også sikre, vi har et godt sundhedsvæsen i fremtiden – og her er det afgørende med et fortsat skarpt fokus på uddannelse og forskning. Her er lægers stemme utrolig vigtig, og jeg vil arbejde for at sikre, at læger fortsat har en stærk position i den sundhedspolitiske debat,” siger Sanne Marie Thysen.

Christina Neergaard Pedersen har været medlem af bestyrelsen i Yngre Læger de seneste tre år. I Yngre Læger er hun forperson for speciallægeudvalget, og hendes politiske arbejde har blandt andet været fokuseret på arbejdsmiljø og det gode patientforløb, og derudover er hun også medlem af Lægeforeningens it- og digitaliseringsudvalg.

”Jeg vil arbejde for, at alle læger kan se sig selv i vores standsforening, men uden at vi som forening går i stå. Lægeforeningen skal turde være progressiv og modig – det er der brug for i fremtidens sundhedsvæsen, hvor der venter nogle svære diskussioner blandt andet om prioritering af ressourcerne,” siger Christina Neergaard Pedersen.

De to nyvalgte tager over som Yngre Lægers repræsentanter i Lægeforeningens bestyrelse fra Søren Niemi Helsø og Jesper Brink Svendsen.

Sanne Marie Thysen
Christina Neergaard Pedersen