Gå til indhold

Jens Modvig fra DIGNITY får Lægeforeningens Ærespris

Nyhed Lægeforeningen

"På årets Lægemøde har Jens Modvig, overlæge og afdelingsleder ved DIGNITY og formand for FNs Torturkomité fået tildelt Lægeforeningens Ærespris. Han får prisen for sit utrættelige arbejde for at hjælpe torturofre fra hele verden.

"

"

Jens Modvig, overlæge, ph.d. og afdelingsleder ved Dignity - Dansk Institut Mod Tortur - og formand for FN’s Torturkomité har i dag fået Lægeforeningens Ærespris, som hvert år uddeles til en læge, som har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger.


Lægeforeningen har valgt at give årets pris til Jens Modvig, fordi han igennem mere end 20 år har brugt sin lægelige indsigt og sit organisatoriske talent til at hjælpe verdens torturofre.


“Der er tale om meget sårbar gruppe af mennesker, som ikke blot er blevet udsat for lidelse og smerte, men også for bevidst ondskab fra andre. Det stiller helt særlige krav til behandling og støtte, som mange af ofrene ikke selv magter at kæmpe for at få. Derfor er Jens Modvigs organisatoriske arbejde og forskning i, hvordan man kan rehabilitere torturofre så vigtig”, siger Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing.


Jens Modvigs indsats for torturofre er international anerkendt. I 2016 blev han således valgt til formand for FNs Torturkomité – en ekspertkomité, som skal sikre, at de lande, der har underskrevet FNs Torturkonvention, også overholder den. Han har også markeret sig i arbejdet for at forbedre forholdene for fanger i fængslerne både herhjemme og internationalt.


“Årets prismodtager er et eksempel på en læge, som flittigt, ydmygt og uden for lægefagets traditionelle rammer gør en forskel for mange mennesker fra hele verden. Det er en unik indsats, som fortjener hans kollegers anerkendelse,” siger Andreas Rudkjøbing.


Med Lægeforeningens Ærespris følger 35.000 kroner.


"