Gå til indhold

Jørgen Skadborg er konstitueret formand for de praktiserende læger

Nyhed PLO

PLO’s bestyrelse har på sit møde torsdag konstitueret Jørgen Skadborg som ny formand frem til PLO’s repræsentantskabsmøde den 21. november. Han afløser Christian Freitag, der i sidste uge valgte at trække sig, godt et halvt år før hans valgperiode udløb.

"

Jørgen Skadborg er 53 år gammel og til daglig praktiserende læge i Billund i Region Syddanmark. Han var fra 2014-2019 formand for PLO-Syddanmark. I november 2019 indtrådte han i PLO’s bestyrelse.


Jørgen Skadborg er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1995 og har virket som praktiserende læge i 20 år.


”Jeg er glad for, at mine kolleger i bestyrelsen har peget på mig som konstitueret formand. Mit fokus frem til repræsentantskabsmødet om halvanden måned vil være at få videreført og sikret fremdrift i forhandlingerne om en ny overenskomst for almen praksis,” siger Jørgen Skadborg.Han udtrykker stor respekt for sin forgænger:


”Christian Freitag har været en enestående god formand. Han har spillet en afgørende rolle for, at PLO og almen praksis i dag står et helt andet sted, end før han kom til. Heldigvis efterlader han et meget stærkt fundament, som gør, at PLO står godt rustet til også fremover at varetage sine medlemmers interesser og bidrage til udviklingen af en stærk primærsektor i Danmark,”  siger Jørgen Skadborg.


På PLO’s repræsentantskabsmøde 21. november vælges en ny formand for PLO for resten af valgperioden. Jørgen Skadborg har tilkendegivet, at han på dette møde stiller op til formandsposten.


"