Gå til indhold

Kom til foredraget ”Når tiden tæller – Den præhospitale historie i Danmark” den 23. marts 2023 i Middelfart

Nyhed Lægeforeningen Syddanmark

Kom til et spændende historisk foredrag om udviklingen af det præhospitale område i Danmark den 23. marts 2023 i Middelfart kl. 17.00. Foredragsholderen er læge og forfatter, Torsten Lang-Jensen, Anæstesiolog og tidl. præhospital chef.

Med afsæt i sin omfattende research til bogen ”Når tiden tæller: Den præhospitale historie i Danmark”, starter Torsten aftenens foredrag med den første danske hestetrukne ambulance, der blev sendt på gaden i København i 1889, og slutter med nutidens lægehelikoptere, der transporterer patienterne til det mest velegnede behandlingssted, hvor et hold af eksperter står klar til at modtage patienten. Undervejs beskriver Torsten de begivenheder, forskningsresultater og ildsjæle, der skubbede til udviklingen, således at Danmark i dag, trods modstand fra mange sider, har en af verdens stærkeste præhospitale kæder.

Torsten har desuden selv har været en aktiv nøgleperson i udviklingen på det præhospitale område fra 1980’erne, hvor den første akutlægebil blev etableret på Kommunehospitalet i København, til stillingen som tidl. præhospital chef i Region Syddanmark, hvorfra han kan berette om flere udfordrende opgaver, bl.a. håndteringen af fyrværkeriulykken i Seest i 2004.

Se aftenens program i boksen.

Tid:
Torsdag den 23. marts 2023 kl. 17.00 - 19.00.

Sted:
HUSET i Middelfart. Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart.

Tilmelding:
Tilmelding nødvendig senest 14. marts 2023 og sker efter først til mølle-princippet.

Deltag i foredraget på HUSET i Middelfart – Tilmeld dig hér
(Forbeholdt syddanske læger)

Livestream foredraget hjemmefra –Tilmeld dig hér
(For alle landets læger)