Gå til indhold

Lægedage aflyses, men en del af kurserne gennemføres

Nyhed PLO

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) har besluttet at aflyse den årlige efteruddannelsesuge ”Lægedage” i 2020, hvor der ellers var planlagt 135 kurser for praktiserende læger og deres personale. Aflysningen sker bl.a. for at undgå, at almen praksis skulle blive ramt af omfattende coronanedlukninger ved en eventuel smittespredningsevent. I stedet afholdes nogle af kurserne enkeltvis, herunder kurser indenfor lægernes systematiske efteruddannelse.

"

”Det er en svær, men nødvendig beslutning at træffe. Dels kan vi efter de aktuelle retningslinjer for konferencer ikke afholde arrangementet som planlagt med ca. 1000 deltagere pr. dag i fem dage.""


""Men mindst lige så vigtigt er spørgsmålet om, hvorvidt det er hensigtsmæssigt i forhold til smitterisiko at samle så mange folk fra almen praksis. Hvis uheldet er ude, kan vi jo lamme store dele af primærsektoren. Det vil ikke være ansvarligt at løbe den risiko,” forklarer formand for Lægedages styregruppe Gunver Lillevang, som også sidder i PLO’s bestyrelse.

I stedet har PLO og DSAM valgt at gennemføre en del af kurserne for personale og læger, som enkeltvis vil blive afholdt på de dage, hvor kursusledere og undervisere allerede er booket til Lægedage.

”Vi havde planlagt et bredt og varieret udbud af kurser. Nu arbejder vi i stedet mod at afholde systematiske efteruddannelseskurser og en del af de kurser for personale og læger, der er særligt efterspurgte.""


""Lægedage er vores fagfestival, hvor vi får inspiration både fagligt og organisatorisk, så vi er naturligvis meget kede af i år at måtte aflyse. Det vil dog være et lille plaster på såret, hvis vi alligevel enkeltvis kan afholde en del af kurserne,” siger Gunver Lillevang.

De praktiserende læger efteruddanner sig normalt i stor stil. Udover kurserne på Lægedage udbyder PLO-Efteruddannelse ca. 200 kurser om året til læger og deres personale. I år har de fleste måttet aflyses pga. coronaepidemien.

Fakta om Lægedage:
Lægedage er en årlig efteruddannelseskonference for de praktiserende læger og deres personale, der afholdes i november – i år i uge 48 – i Bella Center, København.


Der var i år planlagt 135 kurser samt faglige og sundhedspolitiske debatter. Hvert år vælges et aktuelt tema for konferencen. I år var temaet: ”Almen praksis som en helhed – som team kan vi løfte mere. Det gør en forskel, at vi kender hinanden og hinandens styrker.”


"