Gå til indhold

Lægeforeningen har tydeliggjort sin politik om omskæring af drenge

Nyhed Lægeforeningen

Den seneste tids debat har afdækket et behov for at tydeliggøre Lægeforeningens holdning til omskæring af drenge uden medicinsk indikation.

"

Lægeforeningens bestyrelse har tydeliggjort foreningens holdning til omskæring af drenge uden medicinsk indikation. Det sker på baggrund af den seneste tids intense debat om de lægefaglige og etiske aspekter ved indgrebet, og om Folketinget bør indføre et forbud.


Lægeforeningen har ikke ændret sin politik fra 2016, men har ønsket at tydeliggøre sin holdning til omskæring af drenge uden medicinsk indikation, da Lægeforeningen har oplevet, at det i debatten synes misforstået, at Lægeforeningen har en holdning til forbud mod omskæring.


”Vi har brug for både at tydeliggøre vores skarpe afstand til indgrebet og vores tilgang til spørgsmålet om forbud. Vi har oplevet, at vores politik er blevet taget til indtægt for synspunkter, som vi ikke har”, siger Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.


Af den sprogligt tilrettede udgave fremgår det nu tydeligt, at Lægeforeningens politik er, at omskæring af drenge uden medicinsk indikation er etisk uacceptabel og bør ophøre. Det fremgår samtidig også, at Lægeforeningen ikke har grundlag for at vurdere, hvilke negative sundhedsmæssige konsekvenser et forbud vil have, og om et forbud i den henseende er bedste løsning for patientsikkerheden. Derfor har Lægeforeningen ikke taget stilling til dette spørgsmål og er således hverken fortaler for eller modstander af et forbud.


Den tilrettede udgave af Lægeforeningens politik om omskæring af drenge uden medicinsk indikation kan læses her


"