Gå til indhold

Lægeforeningen: Hold nu fast i forsigtighedsreglerne

Nyhed Lægeforeningen

Den seneste tids COVID-19-pres på sundhedsvæsenet er dybt foruroligende. Lægeforeningens formand sender indtrængende appel til borgerne om at være meget opmærksomme på at overholde myndighedernes råd om at undgå smitte. ”Ellers er jeg alvorligt bekymret for, hvad vi kan stå overfor om ganske kort tid”, siger Camilla Rathcke.

Lægeforeningen er dybt foruroliget over udviklingen i COVID19-smittede og over antallet af indlæggelser, som bliver ved med at vokse i antal. Senest har Region Hovedstaden meldt ud om, at regionen er i undtagelsestilstand.


På den baggrund opfordrer Lægeforeningens formand nu indtrængende borgerne i hele landet til at være meget opmærksomme på at overholde myndighedernes retningslinjer og forebygge smitte.


”Lægeforeningen hører fra medlemmerne, hvordan presset stiger dag for dag. Læger og vores kolleger fra andre fag har i månedsvis taget livtag med pandemien. Vi svigter ikke, og patienterne kan regne med, at vi også er der i de kommende måneder. Men indsatsen går på to ben, og lige nu er vi i en fase, hvor det er fuldstændigt afgørende, at befolkningen nu bredt holder fast og følger de retningslinjer, som myndighederne har udstukket. Ellers må jeg sige, at jeg er alvorligt bekymret for, hvad vi kan stå overfor om ganske kort tid”, siger Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen


Hun understreger, at hun naturligvis har forståelse for, at borgerne i julen gerne vil være sammen med deres nærmeste.


”Samvær er en vigtig del af julen for de fleste. Men i år er det altså bare vigtigt, at alle følger de regler, som myndigheder har udstukket, så vi kan holde jul uden at risikere, at smittetallene eksploderer. Derfor bliver det en anderledes jul i år, hvor mange bør skære ned på, hvor mange de ser og omgås i løbet af juledagene”, siger Camilla Rathcke.


Statens Serum Institut melder i dag om faldende kontakttal, hvilket betyder aftagende smitte, men der er stadig udbredt smitte i samfundet, og derfor er det vigtigt, at restriktioner fortsat efterleves.


”Det er helt afgørende, at vi fortsat står sammen om at bekæmpe epidemien. Vi er nødt til udskyde de behov, vi hver især kan have for fest, sammenkomst eller for at se venner eller bekendte, vi sjældent ser. Lad os nu gemme festerne til den dag, de virkelig er berettigede – når vi har fået bugt med epidemien”, siger Camilla Rathcke


Lægeforeningen har som resten af sundhedsvæsenet store forhåbninger til de kommende vacciner mod COVID-19.


”Men det er også her vigtigt at huske, at ingen er vaccineret endnu, og der går et stykke tid, inden effekten af vaccinerne slår igennem. Vi kan ikke tillade os at slække på forsigtighedsreglerne endnu, heller ikke selv om det er jul”, understreger Camilla Rathcke.