Gå til indhold

Lægeforeningen: Ja tak til sundhedsklynger

Nyhed Lægeforeningen

Det er meget positivt, at regeringen, regioner og kommuner er blevet enige om at etablere sundhedsklynger i forbindelse med de 21 akutsygehuse. Lægeforeningen bakker op om tanken bag sundhedsklyngerne og har gennem nogen tid presset på for, at de skulle til virkelighed, fortæller Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen.

”Sundhedsklyngerne skal skabe bedre rammer for de patienter, der går på tværs i sundhedsvæsenet. Klyngerne bliver en succes, hvis de fører til at læger og andre fagfolk kan samarbejde om et nært tilbud af høj kvalitet til patienter med behov for hjælp fra sygehus, lægepraksis og kommunen. De rammer, klyngerne giver, kan blive begyndelsen på, at læger og andre fagfolk i samarbejde kan løfte kvaliteten i behandlingen af blandt andet kronisk syge, patienter med psykiske lidelser og multisyge. Det er godt for patienterne,” siger Camilla Noelle Rathcke.


Lægeforeningen har i et sundhedsudspil fra december ´20 foreslået faglige fora med repræsentanter for kommuner, sygehuse og almen praksis - et forslag, som flugter godt med den aftale, som er meldt ud i dag. Nu ser vi frem til at få yderligere detaljer om de nye planer for at etablere sundhedsklynger.


”Det er klart, at vi har fokus på, at alle er repræsenterede med sundhedsfaglige kompetencer, og at lægefagligheden selvfølgelig får en fremtrædende rolle. Det handler først og fremmest om at sikre bedre sundhedstilbud for patienterne, og det kræver selvfølgelig lægefaglighed,” siger Lægeforeningens formand.


Hun peger også på, at sundhedsklyngerne skal organiseres ensartet over hele landet. Man skal undgå, at det udvikler sig på 21 helt forskellige måder. Lægeforeningen ser frem til, at planerne bliver til virkelighed og har også en forventning om at blive inddraget i den mere detaljerede planlægning i den kommende tid.