Gå til indhold

"Lægeforeningen: Nye tiltag for at begrænse smitte med covid-19 er ""absolut nødvendige”"

Nyhed Lægeforeningen

Hos Lægeforeningen kalder formand Camilla Rathcke de nye tiltag for at begrænse smitte med covid-19 for ”absolut nødvendige”.


”Det er afgørende, at vi holder smitten så langt nede som muligt. Derfor er det nødvendigt med handling nu for at få epidemien under kontrol. Ligesom det løbende skal vurderes, om der skal yderligere tiltag til. Sygdommen muterer, og der er fortsat et massivt højt antal indlagte patienter med COVID-19. Vi balancerer på en knivsæg i forhold til, hvad sundhedsvæsnet magter. Læger, sygeplejersker og andre sundhedspersoner er hårdt pressede mange steder, også fordi der er mange smittede blandt personalet. Situationen skal under kontrol,” siger Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen.
 
Selvom det er positivt, at udrulningen af vaccinationerne er i gang, er det i sig selv ikke nok, som situationen er nu, understreger hun.
 
”Myndighedernes anbefalinger skal tages alvorligt, og vi har endnu engang brug for at huske på de restriktioner, vi snart har kendt til i et år: Det er yderst vigtigt, at alle i samfundet holder afstand, vasker hænder og spritter af. Anvendelsen af mundbind er ikke en genvej til glemme dette – og mundbind skal også bruges med omtanke dvs. skiftes og ikke genbruges gang på gang. Vacciner virker, og vi bakker op om, at alle lader sig vaccinere, når de tilbydes vaccine, men vi er stadig langt fra flokimmunitet. Så jeg vil opfordre alle til at efterleve anbefalingerne - også selvom det er hårdt. For alternativet med flere smittede og et sundhedsvæsen på randen af sammenbrud vil ramme alle endnu hårdere,” siger Lægeforeningens formand.