Gå til indhold

Lægeforeningen om drab i psykiatrien: Det er svært ikke at blive dybt berørt

Nyhed Lægeforeningen

Fredag eftermiddag mistede en læge på Psykiatrisk Center Glostrup livet i en tragisk hændelse, hvor i alt tre ansatte blev udsat for et knivoverfald.

”Det er dybt tragisk, at en læge i psykiatrien har mistet livet ved at passe sit arbejde. Mine tanker og min dybeste medfølelse går ud til den afdødes pårørende. Det er svært ikke at blive dybt berørt - med tanke på den læge og de kollegaer, der ikke vendte hjem til deres familier og venner på normal vis i går, og med tanke på de liv, der for manges vedkommende nu er uigenkaldeligt forandret,” siger Camilla Rathcke, der er Lægeforeningens formand, og fortsætter:

”Jeg håber inderligt, at alle berørte i denne ulykkelige sag får alt den hjælp, de har brug for. Det vil i første omgang også være Lægeforeningens fokus: At yde bistand til lægens eventuelle kolleger, som har brug for opfølgning eller rådgivning,” siger Camilla Rathcke.

Mange af sagens omstændigheder er stadig uklare, men efterhånden som myndighederne får klarlagt, hvad der er sket, vil Lægeforeningen søge at rette fokus på, hvad man kan gøre for at forebygge ulykkelige situationer som denne i fremtiden.