Gå til indhold

Lægeforeningen skal vælge ny formand

Nyhed Lægeforeningen

Lægeforeningens repræsentantskab skal på Lægemødet den 24.-25. april 2020 vælge en ny formand.

"

Andreas Rudkjøbing, Lægeforeningens formand, har valgt at træde af i forbindelse med Lægemødet 2020, som finder sted i Aarhus den 24. og 25. april. Lægeforeningens repræsentantskab skal derfor vælge en ny formand på Lægemødet.


Alle medlemmer af Lægeforeningen kan stille op til formandsvalget. Formandskandidater skal melde deres kandidatur til Lægeforeningens administrerende direktør, Bente Hyldahl Fogh, på bhf@dadl.dk eller tlf.: 2030 8211. Bente Hyldahl Fogh står også til rådighed for praktiske spørgsmål om formandsposten. Det er muligt at stille op helt frem til selve formandsvalget på Lægemødet.


Alle kandidater får adgang til at præsentere sig selv og deres valgoplæg på Lægemødet hjemmeside – lægemøde.dk – fra d. 3. februar 2020.


På nuværende tidspunkt gælder valget af formand til Lægeforeningen for tre år, og umiddelbart genvalg kan finde sted én gang. Repræsentantskabet skal på Lægemødet 2020 behandle et forslag om vedtægtsændringer, der indebærer en valgperiode på to år og samlet funktionstid på maksimalt otte år.


Valget afgøres ved absolut majoritet, det vil sige med over halvdelen af de afgivne stemmer. Opnås majoritet ikke ved to afstemninger foretages valg mellem de to kandidater, der ved 2. afstemning har opnået flest stemmer.


Følg med i formandsvalget på lægemøde.dk.


"