Gå til indhold

Læger om finanslovsudspil: Afgørende at dække coronaregningen og styrke sundhedsvæsenet

Nyhed Lægeforeningen

I Lægeforeningen kvitterer formand Camilla Noelle Rathcke for, at regeringen vil dække de huller, epidemien med corona har slået og kommer til at slå i økonomien. Det er afgørende, at samfundet på den måde tager hånd om covidsituationen.


”Det er både godt og nødvendigt, at regeringen vil sætte penge af til coronaregningen. Det fortjener anerkendelse. Sundhedsvæsenet har i særlig grad været igennem store omvæltninger, der kræver enorme ressourcer at håndtere. Derfor er det godt med ”krigskassen” og det fortsatte fokus på at sikre, at sundhedsvæsenet har kapacitet til at tage hånd om patienterne.,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke.


”Epidemien har gjort det tindrende klart, hvor vigtigt det er for et samfund med et velfungerende sundhedsvæsen. Det er godt, at regeringen har set behovet for at give de centrale myndigheder flere muskler til at bekæmpe epidemien. Folketinget skal nu holde dampen oppe ved at styrke og udbygge sundhedsvæsenet på langt sigt. Coronavirus går ikke væk igen lige med det samme. Samtidig stiger udgifterne til nye behandlinger, der redder og forbedrer liv, og flere lever længere med behandlingskrævende sygdomme. Derfor er det vigtigt, politikerne har for øje, at der er brug for et langsigtet løft af sundhedsvæsenet. Ellers vil patienterne opleve et gradvist forringet sundhedsvæsen, understreger Lægeforeningens formand.


Foruroligende nyt for sundhedsforskning
Samtidig peger Camilla Noelle Rathcke på, at der er behov for at investere langt mere i sundhedsforskning, end der er lagt op til i regeringens udspil, hvor det faldende BNP medfører et fald i forskningsmidlerne.


”Det er sundhedsforskning, som blandt andet skal give os vacciner og behandlinger af både coronavirus plus en lang række andre sygdomme. Det kommer til at gå ud over patienterne, som går glip af resultaterne af ny forskning. I stedet for at spare bør man opgradere den kliniske, patientnære forskning,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke.