Læger om regioners økonomiaftale: Solide investeringer skal stoppe nedskæringer og skabe ro i sundhedsvæsenet
Der er netop indgået en aftale mellem regeringen og Danske Regioner, der sætter rammerne for økonomien på landets hospitaler, psykiatrien med videre. Aftalen betyder, at der kommer flere penge til regionerne. Omtrent to milliarder plus 600 millioner i år til at lukke hullet efter øgede medicinudgifter.
”Jeg kvitterer for, at der er en vilje til at øge investeringerne i sundhed. Det er et fælles ansvar for regeringen og Danske Regioner at indgå en aftale, som ikke fortsætter uroen og usikkerheden om økonomien. Om de ekstra midler er nok til det, vil tiden vise. Men jeg vil sige, at med denne økonomiaftale ser udsigterne gode ud i forhold til at skabe ro, for det er solide investeringer,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke.
Hun peger på, at der da også er behov for ro og robusthed i sundhedsvæsenets økonomi.
”På den ene side har regeringen over tid præsenteret forskellige pakker med store investeringer i at løfte sundhedsvæsenet. På den anden side oplever læger og andre sundhedspersoner ansættelsesstop og nedskæringer i sundhedsvæsenet som følge af regionernes pressede økonomi. Derfor håber jeg, at denne aftale, som Finansministeriet og Danske Regioner har givet håndslag på, leverer den stabilitet, der er brug for,” understreger Camilla Rathcke.
Det er også meget positivt, at midlerne til anlæg ligger på et solidt niveau.
”Vi kommer naturligvis til at holde øje med, at aftalen om investeringer i anlæg dels føres ud i livet og dels rent faktisk sikrer, at man har medicinsk udstyr, teknologi og afdelinger, som er up to date på sygehusene”, siger Camilla Rathcke.
Hun peger på, at der stadig ikke er leveret på tidligere økonomiaftalers intentioner om flere speciallæger og øget lægedækning.