Gå til indhold

Læger udskyder repræsentantskabsmøde på grund af coronavirus-udbruddet

Nyhed Lægeforeningen

Lægeforeningens bestyrelse har besluttet at udskyde Lægemødet til den 19. juni 2020. Formand Andreas Rudkjøbing forbliver på sin post ind til da.

Lægeforeningen udskyder det årlige repræsentantskabsmøde, Lægemødet. Det skulle have fundet sted den 24.-25. april i Aarhus, hvor omtrent 200 læger, politikere, repræsentanter fra myndigheder, regioner og andre organisationer skulle være samlet. Mødet er nu udskudt til den 19. juni 2020. Det sker i lyset af udviklingen af COVID-19 og den kæmpestore opgave, som læger står over for i de kommende måneder.


”Som tingene er nu, er det åbenlyst, at vi må udskyde det planlagte Lægemøde. Vi vil ikke risikere en situation, hvor så mange læger kunne risikere at blive udsat for smitte på et sted, og vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer. Patientsikkerheden og sundhedsvæsenets kapacitet til at klare det betydelige pres fra COVID-19 er vores førsteprioritet. Samtidig er det indlysende vigtigt at forsinke og mindske smittespredning i den nuværende situation,” siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.


Udskydelsen betyder, at Lægemødet gennemføres i en forkortet udgave på en enkelt dag i stedet for to. Den indebærer også, at valget af ny formand for Lægeforeningen er udskudt. Den nuværende formand, Andreas Rudkjøbing, fortsætter på posten, til Lægemødet afholdes, og et valg har fundet sted.


Ifølge Lægeforeningens vedtægter skulle Andreas Rudkjøbing senest træde af som formand ved Lægemøde i foråret 2021.