Gå til indhold

Læger vil have sikkerhed for masker fra myndigheder: Vi skal kunne beskytte os mod Coronasmitte

Nyhed Lægeforeningen

Mens antallet af Coronasmittede læger og andre sundhedspersoner stiger, mangler vi sikkerhed for, at der er værnemidler nok til sundhedsansatte. Myndighederne skal melde klart ud nu, melder Lægeforeningen.

Antallet af sundhedspersoner, der er smittet med Coronavirus, giver grund til bekymring, lyder det fra Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing. Det sker på baggrund af tal fra Region Hovedstaden, hvor 114 læger og andre sundhedspersoner er konstateret smittede med Corona, som DR Nyheder har beskrevet.


Samtidig står vi en situation, hvor der mangler sikkerhed for, at der er masker og andre værnemidler nok. En mangelsituation vil øge risikoen for smittespredning blandt læger, sygeplejersker, bioanalytikere samt social- og sundhedsassistenter. Det får nu Lægeforeningen til at kræve en sikkerhed fra myndighederne om, at der er værnemidler nok.


”Det er en uholdbar situation. Uden de nødvendige masker og andre værnemidler vil Coronasmitten sprede sig blandt læger og andre sundhedspersoner. Det er til fare for den enkelte læge, det er til fare for patienterne, og i sidste ende er det også til fare for sundhedsvæsenets kapacitet. Der skal være læger til at tage sig af patienterne,” siger Andreas Rudkjøbing.


”Derfor vil vi bede myndighederne om at komme med en klar og fast udmelding om, at der meget hurtigt kommer de tilstrækkelige værnemidler til sundhedsvæsenet, så vi kan beskytte os selv mod smitte, mens vi tager os af patienter med Corona. Det haster,” understreger Lægeforeningens formand.


Lægeforeningen er bekendt med, at der er sat forskellige initiativer i gang fra myndighedernes side, men vi mangler klar besked.