Gå til indhold

Ny kandidatuddannelse i medicin og ny forskningsenhed i Esbjerg åbnet

Nyhed PLO

Torsdag åbnede Syddansk Universitet (SDU) en kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg. Samtidig blev der etableret en forskningsenhed for almen praksis i Esbjerg, der skal forske, men også bidrage med almenmedicinsk undervisning.

"

I september 2022 starter 30 studerende på den nye kandidatuddannelse i medicin, som er etableret i et samarbejdet mellem SDU, Sydvestjysk Sygehus, Region Syddanmark og Esbjerg Kommune. Der er lagt op til, at de studerende får væsentligt længere praktik i almen praksis, end medicinstuderende får andre steder.


PLO’s formand Jørgen Skadborg deltog sammen med bl.a. regionsrådsformand Stephanie Lose i fejringen af åbningen, der foregik på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.


”Den nye kandidatuddannelse, som vi åbner i dag, vil gøre det let og attraktivt at uddanne sig og nedsætte sig her i Syddanmark. Vi har stadigvæk et stort behov for flere kolleger i almen praksis for at komme lægemanglen til livs. Vi har alene i Region Syddanmark otte kommuner, der er udpeget som lægedækningstruet, og alt for mange klinikker har i øvrigt lukket for tilgang af nye patienter,” sagde Jørgen Skadborg i sin tale ved åbningen.

”Vi er meget taknemmelige for den støtte, vi har fået fra PLO både centralt og regionalt i forbindelse med etableringen af kandidatuddannelsen og forskningsenheden i Esbjerg. Vi glæder os til det fremadrettede samarbejde både med PLO og med de praktiserende læger i Sydjylland,” sagde leder af Forskningsenheden for Almen Medicin ved SDU, professor Jens Søndergaard, i sin tale ved åbningen.


Men med kun 30 studerende pr. år er det forventningen, at man kan etablere undervisningsformer, hvor læringskonceptet og undervisningen er knyttet op på tæt relation og nærhed til klinikken. Undervisningen skal primært leveres af forskningsaktive læger fra Sygehus Lillebælt, Sygehus Sønderjylland, Sydvestjysk sygehus, Psykiatrien i Region Syddanmark og almen praksis.


”Det er fantastisk, at den nye uddannelse her i Esbjerg bliver kombineret med en ny forskningsenhed i almen praksis. De nye almenmedicinere bliver privilegerede med tidligt at få en grundlæggende forståelse for sammenhængen mellem den praktiske lægegerning og nye forskningsaktiviteter,” sagde Jørgen Skadborg i sin tale.


Læs mere om uddannelsen her hos Syddansk Universitet


"