Gå til indhold

Ny næstformand i Lægeforeningen

Nyhed Lægeforeningen PLO

Anna Mette Nathan er valgt som ny næstformand i Lægeforeningen på et bestyrelsesmøde den 26. september. Hun afløser Kirsten Ilkjær, der har været næstformand siden 2018. 


Anna Mette Nathan har været medlem af Lægeforeningens bestyrelse siden 2018, og hun er formand for Lægeforeningens Attestudvalg, der repræsenterer Lægeforeningen i forhandlinger med statslige og kommunale myndigheder og private aktører om attestspørgsmål. Tidligere har Anna Mette Nathan været mangeårigt medlem af PLO’s bestyrelse samt næstformand samme sted i årene 2013 til 2015.


Sønderjyske Anna Mette Nathan er speciallæge i almen medicin, og har gennem mere end tyve år været praktiserende læge i Lægehuset i Tørring. Nu er teltpælene rykket til København, hvor hun fortsætter sit virke i praksis og sit store engagement i Lægeforeningen - nu som næstformand.


Hun startede som tillidsrepræsentant, reservelægerådsformand og medlem af amtsreservelægeråd i Ribe Amt i 1991, og hun har sidenhen varetaget mange tillidshverv herunder som medlem af PLO-Midt i årene 2005 til 2010. Siden 2018 har Anna Mette Nathan undervist på specialeuddannelsen i almen medicin ved Aarhus Universitet. Anna Mette Nathan er 57 år og cand. med. fra Aarhus Universitet i 1991.