Gå til indhold

Ny seniorbonus for dig, der er fyldt 62 år

Nyhed Yngre Læger

Med OK24-forliget har afdelingslæger som noget nyt fået en seniorordning.

  • OK24-forliget betyder, at der indføres en seniorbonusordning. Når du som speciallæge er fyldt 62 år, får du en ekstra betaling på 1,6 procent af årslønnen. Og hvis du stadig går i vagt på dit tjenestested, efter du er fyldt 62 år, vil du få 3,2 procent af årslønnen.
  • Du kan vælge at indsætte seniorbonussen på din pensionsordning, eller du kan købe op til to årlige fridage til en pris af 0,4 procent per styk.
  • Seniorbonusordningen er uden indeksering, og det betyder, at ordningen gælder for alle speciallæger, der er fyldt 62 år, selvom pensionsalderen stiger. 

Yngre Lægers næstforperson og medlem af forhandlingsdelegationen, Wendy Sophie Schou, er glad for, at der med OK24 er taget hul på en seniorordning:

”Yngre Læger og dermed afdelingslægerne har som den eneste gruppe på det offentlige arbejdsmarked ikke haft seniorrettigheder, fordi stillingen traditionelt set ikke har været en slutstilling. Eftersom regionerne har besluttet, at afdelingslægestillingen skal være en slutstilling, har det været vigtigt for os, at få indført seniorvilkår, der matcher resten af arbejdsmarkedet.”