Gå til indhold

Ny uddannelse kan skaffe flere læger til Syd- og Sønderjylland

Nyhed PLO

Vi er mange, som glæder os over, at der nu åbner en ny kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg. Det, at der nu uddannes læger i Esbjerg, vil få stor positiv betydning for lægedækningen overalt i Syd- og Sønderjylland, skriver formanden for PLO-Syddanmark, Birgitte Ries Møller, i debatindlæg.

Af Birgitte Ries Møller, formand Praktiserende Lægers Organisation i Syddanmark


Det skaber tryghed, at du kender din læge, og lægen kender dig – måske endda hele din familie. Men at have en fast læge, en familielæge, skaber også bedre og mere sikker behandling. Derfor er det et alvorligt problem, at vi i disse år oplever borgere, som ikke kan få deres egen faste læge, fordi der mangler praktiserende læger i Danmark.


Selv om vi i Region Syddanmark generelt har en god lægedækning, har vi også områder med dårlig lægedækning, ikke mindst i den sydvestlige del af Jylland.


Derfor er vi mange, som glæder os over, at der nu åbner en ny kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg. Det første hold starter til september, hvor 30 studerende skal læse den sidste del af deres lægeuddannelse på Sydvestjysk Hospital. Uddannelsen er etableret i et samarbejdet mellem Syddansk Universitet, Sydvestjysk Sygehus, Region Syddanmark og Esbjerg Kommune.

Det, at der nu uddannes læger i Esbjerg, vil få stor positiv betydning for lægedækningen overalt i Syd- og Sønderjylland. Ikke mindst fordi der på den nye uddannelse kommer et særligt fokus på at uddanne praktiserende læger.  Blandt andet får de studerende langt mere praktik i almen praksis end på de øvrige lægeuddannelser.


Det tager tid - ja, mange år - at uddanne praktiserende læger, og det er ikke til at vide, hvor mange af de studerende der vil være familielæger. Men den nye uddannelse er et solidt skridt i den rigtige retning. Så herfra skal lyde en tak til alle de gode kræfter, der har knoklet for at få den nye lægeuddannelse i Esbjerg stablet på benene.


*********************************************************
Debatindlægget er bragt i Jyske Vestkysten den 24. marts 2022.