Gå til indhold

PLO Analyse: Aldrig før er så mange danskere blevet vaccineret mod influenza i almen praksis

Nyhed PLO

1,7 mio. danskere fik en influenzavaccination i vaccinationssæsonen 2021/22. Det er en eksplosiv stigning siden tiden før COVID-19, hvor kun ca. halvt så mange blev vaccineret. 1,4 mio. heraf er danskere i risikogrupper, som får tilbudt gratis vaccination.

"

To ud af tre af de personer i risikogrupperne, som blev vaccineret, fik deres stik i almen praksis. Blandt borgere på +80 var det tre ud af fire.


Det fremgår af en ny PLO Analyse, hvor man også kan læse, at 78 % af de 65+årige blev vaccineret mod influenza i 2021/2022-sæsonen. Det er den højeste andel nogensinde, og dermed blev WHO’s anbefaling om flere end 75 % af alle 65+årige opnået for blot anden gang (første gang var sæsonen før).

I influenzasæsonen 2022/23 overgår ansvaret for at vaccinere til regionerne, som dog kan vælge at benytte andre aktører, herunder praktiserende læger. PLO anbefaler på baggrund af analysen, at der for målgruppen for den gratis vaccination fortsat er et trygt og nært tilbud om at blive vaccineret hos egen læge.


Læs hele den nye PLO Analyse her.


"