Gå til indhold

PLO Analyse: Hurtig omstilling i almen praksis bidrog til, at markant flere danskere blev vaccineret i december

Nyhed PLO

Med kort varsel blev der åbnet for, at man i de sidste fem uger af 2021 kunne blive vaccineret mod COVID-19 hos de praktiserende læger. I den periode stod almen praksis for 447.000 ud af de i alt 2.457.000 vaccinationer, som blev givet - svarende til en andel på 18,2 % af alle stik. Det viser en ny PLO Analyse.

"

Vaccinationsindsatsen i almen praksis var størst i uge 50 og 51, altså de sidste to uger frem mod jul. Her blev der hos de praktiserende læger givet 351.000 vaccinationer svarende til 25 % af alle de stik, der blev givet. Højest var andelen i Region Nordjylland og Syddanmark, hvor næsten en tredjedel af alle vaccinationer i de to uger op til jul blev givet i almen praksis.


Dermed bidrog almen praksis til, at myndighedernes mål om dramatisk at øge antallet af borgere, der blev vaccineret, blev gjort til virkelighed. Efter alt at dømme har det medvirket til, at Danmark foreløbig er kommet skånsomt igennem de voldsomt stigende smittetal, vi har set, siden omikron-varianten gjorde sit indtog.


I dag tilbydes der vaccination mod COVID-19 1.399 steder i landet, hvoraf 78 % af stederne er i almen praksis-klinikker.

Se alle tallene i den nye PLO Analyse her


"