Gå til indhold

PLO ansætter ny direktør

Nyhed PLO

PLO har ansat Henrik Dam som ny direktør. Henrik Dam kommer fra en stilling som rektor på Syddansk Universitet – en position, han har haft siden 2014. Tidligere har han i en årrække været tilknyttet Juridisk Fakultet på Københavns Universitet som både dekan, prodekan og professor. Fra 2015-2018 var han formand for Det Kriminalpræventive Råd.

Henrik Dam er 53 og uddannet cand.jur., ph.d. og dr.jur. fra Københavns Universitet. Han er gift og har en søn. Han tiltræder i PLO til august.

”Med Henrik Dam har vi ansat en erfaren topleder fra allerøverste hylde med en imponerende karriere bag sig. Jeg er overbevist om, at vi med ham får en stærk direktør med stor gennemslagskraft, der kan opretholde og udvikle PLO’s stærke position som en central aktør i udviklingen af almen praksis og det primære sundhedsvæsen i Danmark,” siger PLO’s formand Jørgen Skadborg.

Henrik Dam glæder sig til at starte i det nye job:

”Som ung jurist gik jeg bevidst efter et job som fuldmægtig i Sundhedsministeriet, fordi jeg ville være med til at løfte det danske sundhedsvæsen. Siden kom jeg ind i en mangeårig forsker- og universitetskarriere, hvor jeg har beskæftiget mig med alt muligt forskelligt, herunder også det sundhedsvidenskabelige område. Jeg ser derfor frem til at vende tilbage til sundhedsverdenen”.

”De praktiserende læger er groft sagt det fundament, som resten af sundhedsvæsenet hviler på. Og en bygning bliver aldrig stærkere end fundamentet. Derfor er det i hele samfundets interesse, at vi styrker og udvikler almen praksis, og det ser jeg frem til at bidrage til, ikke mindst med udgangspunkt i den fælles vision for almen praksis i 2030, som PLO har formuleret sammen med Danske Regioner, og som jeg har læst med stor interesse,” siger Henrik Dam.

Stillingen som direktør for PLO blev ledig, da Jonatan Schloss 1. april tiltrådte en stilling som direktør for Komponent – Kommunernes Udviklingscenter. Indtil Henrik Dam tiltræder, fortsætter PLO’s vicedirektør Jette Stagsted Galatius som konstitueret direktør.