Gå til indhold

Praktiserende læger er klar til at vaccinere alle danskere mod COVID-19

Nyhed PLO

Pressemeddelelse: Danmark står i en alvorlig situation, hvor det er helt afgørende, at alle danskere bliver vaccineret så hurtigt som muligt. De praktiserende læger er klar til at forpligte sig til en stor og aktiv rolle i COVID-19-vaccinationen af den danske befolkning tæt på deres bopæl.

"

”De praktiserende læger har de seneste uger i et særdeles velfungerende samarbejde med stat, regioner og kommuner løst opgaven med at vaccinere på landets plejecentre. Vi vil også meget gerne bidrage til at løse de næste faser af vaccinationsopgaven, så det bliver trygt, sikkert og tættest muligt på borgeren,” siger formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Jørgen Skadborg. De praktiserende læger har mange års erfaring med vaccination af den danske befolkning eksempelvis i forbindelse med børnevaccination, HPV-vaccination, pneumokokvaccination og sæsoninfluenza. Det er en fordel, da det eksisterende logistiske setup kan bruges i den nationale strategi, så leverancer udnyttes maksimalt og hurtigst muligt.


”Vi har som praktiserende læger et unikt og indgående kendskab til vores patienter, og dermed har vi de bedste forudsætninger for at vaccinere i rette rækkefølge, ligesom vi kan sikre, at der er en læge fysisk til stede, hvis der måtte opstå problemer,” siger formand Jørgen Skadborg og fortsætter:


Jeg tror også, at en personlig indkaldelse fra egen læge, og at vaccinationen foregår tæt på patienten i kendt og trygt setup, vil øge tilslutningen til vaccinationsprogrammet mod COVID-19. Særligt i forhold til de ældre og udsatte medborgere, som er udfordret på transport til centrale vaccinationssteder.”


PLO vurderer, at det er realistisk, at de praktiserende læger kan klare hele opgaven med at vaccinere den resterende del af den danske befolkning.


For yderligere information kontakt:
Kommunikationschef Jonas Heltberg 29624080, joh.plo@dadl.dk 


"