Gå til indhold

Praktiserende læger hjælper med vaccination af børn i Sjælland

Nyhed PLO

Region Sjælland og de Praktiserende Lægers Organisation har indgået en aftale om vaccination af børn mod COVID-19. Aftalen gælder for børn i alderen 5 til 15 år.

"

Børn i alderen 5 til 15 år vil fremover også kunne blive vaccineret mod COVID-19 hos deres praktiserende læge eller en anden læge i lokalområdet. Den nye aftale kommer blandt andet efter, at Sundhedsstyrelsen i sidste uge udvidede vaccinationsindsatsen og anbefalede vaccination af børn ned til fem år.


- Det nye tilbud til borgerne skal gøre det lettere at finde en tid til vaccination af børnene. Samtidig kan det måske være mere trygt for nogle børn at tage hen til egen læge i stedet for et vaccinationscenter. Tak til lægerne for dette vigtige bidrag til vaccinationsindsatsen på et tidspunkt, hvor smittetrykket stiger blandt børnene, siger Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen og vaccinationsansvarlig i Region Sjælland.  


Et ekstra tilbud 
Børn i alle aldre vil fortsat kunne vaccineres i de lægebemandede vaccinationscentre, der i forvejen er fordelt ud over hele regionen. Den nye aftale er udtryk for et ekstra tilbud. Det er frivilligt for de enkelte praktiserede læger at deltage i det omfang, de har overskud til det.


- Vi er glade for at hjælpe med, at så mange som muligt bliver vaccineret. Sidste år i julen trådte vi akut til, da der var behov for at hjælpe i forbindelse med opstart af vaccination af de ældste og mest sårbare af vores patienter – nu er det børnene, der er en prioritet. Vi er vant til at vaccinere børn i almen praksis, så det vil være et trygt og nært tilbud for dem at blive vaccineret mod COVID-19 hos os, siger Camilla Høegh-Guldberg, formand for PLO-Sjælland, der opfordrer alle sine medlemmer til at overveje, om de har mulighed for at tage del i vaccinationsindsatsen – både i forhold til børnene, og hvis Region Sjælland skulle have behov for yderligere hjælp til at få afviklet vaccinationsindsatsen.


Tjek hjemmesider 
Forældre og børn vælger selv, hvilken praktiserende læge de vil vaccineres  hos – det behøver ikke være hos patientens egen læge. Regionen arbejder på en oversigtsside, hvor man kan finde de praksis, der er med i tilbuddet. Siden vil løbende opdateres fra og med torsdag eftermiddag den 2. december og vil kunne findes på regionens hjemmeside.


De deltagende læger opfordres til at opdatere deres hjemmesider med informationen. Region Sjælland og de praktiserende læger opfordrer til, at man tjekker disse hjemmesider før man ringer for at bestille tid, så man ikke belaster telefonerne hos de praktiserende læger unødigt.

Tilbuddet gælder kun for børn i alderen 5 til 15 år. 


Kontakter
Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, 21 16 23 45 
Camilla Høegh-Guldberg, formand for PLO-Sjælland, 23 46 27 02


Links
Oversigten over praksis, der tilbyder vaccination, vil fremgå her og blive opdateret løbende 


"