Gå til indhold

Region Syddanmark og PLO-Syddanmark fortsætter forhandlinger

Nyhed PLO

Region Syddanmark og PLO-Syddanmark er blevet enige om at fortsætte forhandlingerne om en ny lægevagtsaftale. Det betyder, at det nuværende setup for lægevagten fortsætter, indtil der er indgået en aftale.

Forhandlingerne om en ny aftale om driften af lægevagten i Region Syddanmark fortsætter. Den gamle aftale udløber ellers 1. oktober, efter PLO-Syddanmark opsagde aftalen 1. april, men Region Syddanmark og PLO-Syddanmark er enige om at arbejde videre i bestræbelserne på at nå i mål med en aftale.


Det betyder, at PLO-Syddanmark vil beholde den nuværende lægevagtsbetjening med 10 konsultationssteder i forhandlingsperioden.


Udvalgsformanden for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen, Bo Libergren (V), er glad for, at der fortsat er forhandlingsvilje i begge lejre:


- Det er vigtigt for borgerne, at vi lander en aftale. Derfor er jeg glad for, at begge parter er indstillet på, at vi nu fortsætter ad et forhandlingsspor og bevarer den nuværende betjening af lægevagten, indtil vi kommer i mål. Vi har arbejdet hårdt på at finde løsninger på svære problemstillinger, og det vil vi fra regionens side fortsætte med.


PLO-Syddanmarks formand, Birgitte Ries Møller, siger:


- Det er fortsat afgørende for os, at vi sammen med regionen får aftalt en moderne, tryg og fagligt forsvarlig lægevagt, der drives af de praktiserende læger, til gavn for borgerne. I lyset af, at vi fortsat gør fremskridt i forhandlingerne, og begge parter er opsatte på at finde en løsning, har vi aftalt at fortsætte med 10 konsultationssteder i lægevagten, mens vi forhandler.


Region Syddanmark og PLO-Syddanmark vil nu planlægge en ny møderække, hvor parterne skal forhandle en aftale på plads.