Gå til indhold

Statsministerens udmelding

Nyhed PLO

Statsministeren har her til aften opfordret alle, der ikke udfører “kritisk, samfundsvigtigt arbejde”, til med øjeblikkelig virkning at blive hjemme fra arbejde.

Sundhedsmyndighederne understreger over for PLO, at praktiserende læger og deres personale er blandt de personalegrupper, der udfører kritisk, samfundsvigtigt arbejde.

Det betyder, at regeringen og sundhedsmyndighederne i Danmark ønsker, at alle praktiserende læger fortsat går på arbejde og passer deres patienter. Det samme gælder jeres personale.

Undtaget herfra er naturligvis dem af jer, som er syge eller i karantæne på grund af risiko for, at I er smittet med coronavirus.

Det må i den kommende tid forventes, at der vil være medarbejdere i klinikkerne, som får svært ved at gå på arbejde, fordi skoler og daginstitutioner kommer til at holde lukket.


Vi vil vende tilbage med nærmere information om de ansættelsesretlige implikationer.

Statsministeren og sundhedsmyndighederne har desuden annonceret, at man nu skifter strategi i bekæmpelsen af coronavirus og går væk fra den såkaldte inddæmningsstrategi.


Dette har en række implikationer også for jer som praktiserende læger - det vil vi hurtigst muligt vende tilbage med nærmere information om.