Gå til indhold

Sundhedsstyrelsen har nu tydeliggjort kriterier for vaccination for COVID-19

Nyhed Lægeforeningen

I de kommende uger vil læger i Sundhedsstyrelsens vaccinationsgruppe 4 blive tilbudt vaccination mod COVID-19. Sundhedsstyrelsen har efter lang tids pres fra bl.a. lægeside meldt ud, hvad der konkret kræves for at være omfattet af tilbuddet.

"

Sundhedsstyrelsen har nu meldt ud, hvad der konkret kræves for som læge eller anden sundhedsprofessionel at få tilbud vaccine mod COVID-19 i den kommende tid.  De overordnede kriterier for at være med i vaccinationsgruppe 4 er, at man er i særlig risiko eller varetager en kritisk funktion, men der har været nogen usikkerhed om, at hvad det konkret vil sige. Du kan læse mere i Sundhedsstyrelsens brev her


Det er den enkelte arbejdsgiver, der har ansvaret for at vurdere, hvilke medarbejdere, der skal tilbydes vaccination efter Sundhedsstyrelsens kriterier. Det er også den enkelte arbejdsgiver, der har ansvaret for at indsende skemaet med CPR-numre på personale, der ønsker tilbud om vaccination. Den enkelte arbejdsgiver kan vælge at indsende skemaet via f.eks. en fag- eller brancheorganisation eller direkte til Statens Serum Institut.  


Sundhedsstyrelsen oplyser, at der vil gå noget tid, fra skemaet er indsendt, indtil man modtager en invitation i form af et brev i e-Boks (eller et fysisk brev, hvis man er digitalt undtaget). Der kan ligeledes gå nogen tid, fra du har modtaget invitation, til der er en ledig tid at booke. Det skyldes, at der er en større efterspørgsel på vacciner end den begrænsede mængde, der er tilgængelig.


Er du praktiserende speciallæge, kan du læse nærmere her.


"