Gå til indhold

Tæt samarbejde skal modernisere lægevagten i Region Midtjylland

Nyhed PLO

Egnens kommuner, praktiserende læger og Region Midtjylland vil sammen sikre syge borgere den rigtige hjælp døgnet rundt.

"

Hvis du bliver syg, når din egen læge har lukket, skal du have den hjælp, du har brug for. Døgnet rundt, uanset hvor du bor. Hvordan du og alle andre bedst kan hjælpes i fremtiden, er kommunerne, praktiserende læger og regionen i fuld gang med at drøfte. Det sker, fordi det er aftalt i overenskomsten med almen praksis, at der skal ske en modernisering af lægevagten.
 
""Vi har netop taget hul på dialogen, og jeg oplever stor gejst på opgaven. Alles fokus er at sikre borgerne den hjælp, de har brug for. Jeg oplever, at vi har en rigtig god og positiv dialog om, hvad vi hver især og sammen kan byde ind med,"" siger regionsdirektør Pernille Blach Hansen.
 
Egnens kommuner, praktiserende læger og Region Midtjylland har aftalt en række dialogmøder om modernisering af lægevagten.
 
""I torsdags var startskuddet til den modernisering af lægevagten, vi har aftalt. Det var en god og konstruktiv workshop, hvor alle bidrog til at se på, hvordan opgaverne kan løses anderledes i fremtiden. Det er tydeligt for mig, at de praktiserende lægers budskaber er blevet taget imod, og at der bliver lyttet. Det er meget positivt"", siger Henrik Idriss Kise, formand for PLO-Midtjylland.
 
Fem bud på udvikling
På en workshop d. 31. marts udpegede kommuner, praktiserende læger og region fem temaer til det videre arbejde:
•    Kan en digital kontakt via fx app og videovejledning være med til at sikre flere patienter den rette hjælp? – har borgerne mere oplagte muligheder end at kontakte lægevagten.
•    Sygebesøg – hvem hjælper bedst syge borgere i eget hjem?
•    Kan det øvrige akutte sundhedsvæsen tage over på nogle af de opgaver, lægevagten løser om natten?
•    Kan andre faggrupper i højere grad assistere lægevagten i konsultationerne?
•    Sikre at flest muligt får hjælp af egen læge i dagtid


"