Gå til indhold

Thomas Benfield får Lægeforeningens Ærespris

Nyhed Lægeforeningen

På årets Lægemøde har Thomas Benfield, klinisk professor i infektionsmedicin og overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital fået tildelt Lægeforeningens Ærespris. Han får prisen for sin store indsats under COVID-19 pandemien, hvor han har formået både at stå i spidsen for behandlingen coronapatienter, forsket i nye behandlinger og formidlet sin viden om COVID-19 til danskerne. 

I dag har Thomas Benfield, klinisk professor i infektionsmedicin og overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital modtaget Lægeforeningens Ærespris, som hvert år uddeles til en læge, som har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger.


“Fra pandemiens start har Thomas Benfield stået som et klinisk og fagligt fyrtårn. Han behandlede patienter på en af de hårdest belastede infektionsmedicinske afdelinger, og var samtidig  forskningsmæssig pionér indenfor behandling af COVID-19 - alt sammen med med et blik for nødvendig uddannelse af yngre og ældre kollegaer også på tværs af fag”, siger Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke.  


Hun peger også på, at årets prismodtager er en dygtig formidler, som med sin rolige, saglige og pædagogiske fremtræden på tv og radio, i skrevne og elektroniske medier har bidraget til, at danskerne er blevet klogere på pandemien og ikke mindst aflivet myter om den sygdom, som man for halvandet år siden aldrig havde hørt om før. 


“Thomas Benfield er et skoleeksempel på en læge, som både fagligt, forskningsmæssigt og organisatorisk er et forbillede for os andre. Jeg er derfor meget glad for, at jeg kan påskønne det ved at give ham Lægeforeningens Ærespris i år ”, siger Camilla Noelle Rathcke.


Med Lægeforeningens Ærespris følger 35.000 kroner.