Gå til indhold

Tragisk gentagelse med drab i psykiatrien

Nyhed Yngre Læger

”Det er frygteligt, at en ansat i psykiatrien er blevet dræbt ved at passe sit arbejde. Det er dybt tragisk og burde ganske enkelt ikke ske,” siger Yngre Lægers forperson, Helga Schultz, som en reaktion på, at en læge på Psykiatrisk Center Glostrup i går på tragisk vis mistede livet efter et knivoverfald. To andre medarbejdere blev såret.

”Mine tanker går både til den dræbte læges familie, til de to sårede medarbejdere og til de øvrige kolleger, der ganske givet må være både berørte og pressede af hændelsen.”

”Det er ikke til at holde ud at tænke på, at det desværre ikke er første gang, at en ansat i psykiatrien bliver dræbt. For det må simpelthen ikke ske. Vi må ikke acceptere vilkår, der gør, at medarbejdere skal frygte for deres liv. Heller ikke i psykiatrien,” siger Helga Schultz, og understreger, at tragiske hændelser i psykiatrien burde kunne forebygges.

”Jeg kender ikke detaljerne i denne sag, og kan ikke udtale mig om, hvad der ligger bag de tragiske hændelser. Men det er frustrerende at høre de gentagne beretninger fra medarbejdere i psykiatrien, som samstemmigt fortæller, at vilkårene er alt, alt for pressede og at alt for mange mennesker med psykiske sygdomme, ikke får den rette behandling i tide. Det er uforsvarligt både for patienter, ansatte og pårørende,” siger Helga Schultz.

”Vi er nødt til at gentage det igen og igen: Det må og skal ikke være farligt at gå på arbejde. Og jeg må derfor endnu en gang opfordre politikerne til at sætte handling bag ordene om, at psykiatrien skal opprioriteres. Det faglige oplæg om, hvad der skal ske, har ligget klar længe. Men det haster med at få omsat plan i praksis.”