Gå til indhold

Visionær læge vinder Lægeforeningen Syddanmarks Uddannelses- og kollegialitetspris

Nyhed PLO

Onsdag den 7. oktober kunne Lægeforeningen Syddanmark løfte sløret for vinderen af foreningens Uddannelses- og kollegialitetspris. Over 20 læger var indstillet til prisen, som også er kendt som Årets Oscar blandt læger. Den gik i år til praktiserende læge Michael Hejmadi-Pedersen.

"

Årets vinder er praktiserende læge i Lægehuset Ferritslev på Fyn, og vinder prisen for blandt andet at være en visionær og vellidt kollega. 


”Michael er en visionær læge, der ser løsninger for fremtiden, både i lægehuset og i sundhedsvæsenet, men også for hele samfundet. Han har skrevet flere bøger om fremtidens sundhedsvæsen og arbejder, som han selv siger, for at få det bedst ud af fremtidens muligheder i hele Danmark. Derudover så er han en yderst vellidt kollega, og jeg er meget glad for at kunne overrække ham prisen,” fortæller Josephine Duevang Rathenborg, der er formand for Lægeforeningen Syddanmark. Det er 11. gang at bestyrelsen i Lægeforeningen Syddanmark uddeler Uddannelses og kollegialitetsprisen, der kan gives til en person, afdeling eller praksis, som har ydet en ekstra indsats for uddannelse eller fremme af god lægekultur i regionen. 


Lægeforeningen Syddanmark fremhæver, at Michael modtager prisen for at have bidraget til udvikling og uddannelse af læger til fremtidens sundhedsvæsen.


Med sin bog ”Doktor Hansen har set sin sidste patient” lader han sig inspirere af den folkekære læge Doktor Hansen fra Matador og foreslår, at vi genindfører hans form for patientkontakt – blot på en ny og mere moderne måde.


Han ser fremad og finder løsninger, der kan skabe bedre rammer for almen praksis og fremme en god lægekultur på tværs af sundhedsvæsenet. 


Billedtekst: Formand for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg, overrækker årets Uddannelses- og Kollegialitetspris til praktiserende læge Michael Hejmadi-Pedersen (Foto: Palle Skov)
 


"