Gå til indhold

Skriv et godt CV

Et CV er bagudrettet og beskriver dine tidligere ansættelser, din uddannelse og relevante erfaringer i øvrigt. Ligesom du målretter enhver ansøgning, skal CV’et matche det job, du søger.

Start med et brutto-CV

Det kan være en fordel at begynde med at udarbejde et brutto-CV, hvor alt fremgår, dvs. personlige data, ansættelser, uddannelser, efteruddannelse, organisatorisk erfaring, andre kompetencer, fritid.

Et brutto-CV skal i princippet bare ligge i din skrivebordsskuffe. Ud fra brutto-CV’et målretter du dit CV til hver enkelt ansøgning.

Sådan bygger du dit CV op

Du kan opbygge dit CV på mange måder. Som regel opbygger man sit CV i omvendt kronologisk rækkefølge, dvs. den sidste ansættelse skrives øverst og så fremdeles.

Det kan desuden være en fordel at dele CV’et ind i forskellige kategorier med hver deres overskrift, så tidligere ansættelser står samlet i en kategori, mens f.eks. efteruddannelse står i en anden.

Det skal CV’et indeholde

Det er væsentligt, at dit CV indeholder oplysninger om, hvordan man kan komme i kontakt med dig. Det er ikke nok, at du har skrevet din adresse og telefonnummer på selve ansøgningen, det skal også stå på forsiden af dit CV.

Derudover kan CV’et også indeholde følgende oplysninger:

  • Alder og familiemæssig status
  • Uddannelse og efteruddannelse
  • Erhvervserfaring
  • Aktiviteter ud over arbejde, f.eks. bestyrelsesarbejde, forskning eller lignende
  • Sprog eller andre færdigheder, f.eks. it
  • Interesser, der siger noget om dig som menneske i forhold til den stilling, du søger.
Hænder på tastatur
Et CV beskriver dine tidligere ansættelser, din uddannelse og relevante erfaringer og er - ligesom din ansøgning - målrettet det job, du søger.