Gå til indhold

Jørgen Skadborg: Der skal være politisk vilje til at investere i almen praksis

Nyhed PLO

- Alt det, vi arbejder for politisk og har gjort det gennem lang tid – vækstdagsorden og 5.000 praktiserende læger – hviler på en enkelt, meget grundlæggende forudsætning: At der politisk er vilje til at investere i almen praksis, sagde formand Jørgen Skadborg i sin mundtlige beretning på PLO’s repræsentantskabsmøde.

Jørgen Skadborg pegede på, at den politiske beslutning om 1.500 flere praktiserende læger rundt regnet vil koste 4,2 mia. kroner, og at det set det lys i virkeligheden er absurd, at man aktuelt diskuterer en mulig rammeoverskridelse på 164 mio. kroner.

- Endnu mere absurd bliver det, når man tager i betragtning, at almen praksis i de 10 foregående år har brugt 1,355 mia. kr. mindre, end der var afsat i rammen. Regionerne har altså sparet 10 gange så meget, som rammen ser ud til at blive overskredet med i år, lød det fra PLO’s formand.

Jørgen Skadborg kom også ind på, at styringen og organiseringen af almen praksis er nævnt i kommissoriet for Sundhedsstrukturkommissionen som en af de væsentligste opgaver, kommissionen skal komme med forslag til.

- Jeg ved ikke, hvilke beslutninger om fremtiden for vores sektor, der ender med at blive truffet. Men det er fortsat mit optimistiske bud, at vores proaktive og dialogskabende tilgang vil blive opfattet som et seriøst bud på de nødvendige forandringer i vores egen sektor. Og at vi dermed som ansvarlig organisation opnår en betydelig indflydelse på, hvad der kommer til at ske, sagde Jørgen Skadborg.

Læs talen i sin helhed her:

Formandens mundtlige beretning


Læs mere om repræsentantskabsmødet her:

Repræsentantskabsmøde d. 4. november 2023