Gå til indhold

PLO-formand besøger Lolland-Falster for at drøfte lægemangel

Nyhed PLO

Mangel på praktiserende læger i Lolland og Guldborgsund Kommune var på dagsordenen, da PLO-formand Jørgen Skadborg tirsdag besøgte de to kommuner. Samarbejdet med kommunerne er afgørende, når det kommer til at rekruttering og fastholdelse af uddannelses- og praktiserende læger, lyder det fra PLO.

PLO-formand taler i mikrofon ved besøg i lægeklinik på Falster
Flere medier dækkede Jørgen Skadborgs besøg på Lolland-Falster

Manglen på praktiserende læger præger store dele af landet – ikke mindst i Region Sjælland.

Derfor besøgte PLO’s formand, Jørgen Skadborg, i denne uge Lolland og Guldborgsund, som er to af de kommuner i regionen, som er hårdt ramt af lægemangel. Jørgen Skadborg besøgte i samme forbindelse også lægehuset Lægerne Guldborgsund.

"Mange kommuner oplever lige nu konsekvenserne af, at vi i Danmark ganske enkelt ikke har tilstrækkeligt med praktiserende læger. Samarbejdet mellem PLO og kommunerne er helt afgørende for, at vi får løst rekrutterings- og fastholdelsesproblematikken i almen praksis. Derfor er jeg meget glad for de konstruktive møder, jeg har haft med borgmestrene i både Lolland og Guldborgsund Kommune, hvor vi har drøftet de lokale problemer med lægemangel," siger Jørgen Skadborg.

Kommuner mærker tydeligt lægemanglen

I Lolland Kommune har 78 procent af kommunens praksis lukket for tilgang, mens tallet i Guldborgsund Kommune er på 63 procent. Det kan have store konsekvenser for borgerne mulighed for adgangen til en læge, så her nikker man genkendende til problemstillingen. Borgmester Simon Hansen (S) siger i forbindelse med besøget:

"Det er vigtigt med et fokus på, hvordan vi får skaffet tilstrækkeligt med læger, så borgerne tilbydes den bedst mulige behandling i nærområdet. Det bør ske i tæt samarbejde med kommunerne.

Besøget blev dækket af TV Øst, Lolland-Falsters Folketidende og DR Sjælland.

Relaterede Nyheder