Gå til indhold

FAKL nyt Formanden ønsker god sommer til alle (23/6-22)

Formanden ønsker god sommer til alle

 

Kære alle FAKL-medlemmer,

Så nærmer sommerferien sig med hastige skridt, og for nogen er ferien sikkert allerede så småt i gang.

Det har været endnu et meget anderledes år og for mange af jer også meget hektisk. Udover corona har vi, som resten af Europa, måttet forholde os til den forfærdelige situation i Ukraine, og kommunerne har måttet sadle om i forbindelse med de mange ukrainske flygtninge, der nu skal starte en ny tilværelse i Danmark.

Men verden er ved at åbne sig igen, og jeg ønsker for alle, at I kommer hjem med en masse oplevelser i bagagen og velfortjent samvær med familie og venner.

Temadag og generalforsamling den 7. november 2022
Som det også blev meldt ud i det seneste nyhedsbrev, afholdes der temadag og generalforsamling for FAKL's medlemmer den 7. november, kl. 12 i Domus Medica i København.

Der vil i løbet af sommeren blive sendt en mail ud under overskriften "Invitation til Temadag og generalforsamling i FAKL 2021", hvori der også er et tilmeldingslink til dagen.

Overskriften for dagen er "Mental trivsel og unge på kanten af samfundet", og vi har fundet nogle virkelig interessante foredragsholdere.

Vi har været super heldige at få Noemi Katznelson med på dagens program. Noemi Katznelson er professor og ungdomsforsker og daglig leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet. Noemis foredrag og forskning tager udgangspunkt i et bredt sociologisk blik på ungdomsliv i vores samtid med særligt fokus på områder som ungdom, uddannelse og udskoling, udsatte unge og unges læring og motivation.

Vi har bedt Noemi fortælle om og stille skarpt på udsatte unges tilknytning til arbejdsmarkedet, unge på kanten af samfundet og ungdommens polarisering, og måske kommer hun med ideer til, hvordan vi/kommunerne kan bidrage til at gribe dem bedre og tidligere.

Programmet byder også på Henrik Thiesen, som er Overlæge i SundhedsTeam, Center for udsatte voksne og familier i Københavns Kommune, og som har en stor viden inden for alkohol- og misbrugsområdet.

Det er områder, som kommer til at udfordre kommunerne de kommende år, og vi glæder os meget til at høre nogle af Henrik Thiesens perspektiver på det.

I bestyrelsen ser vi frem til at blive meget klogere på emnet, og få nye vinkler og gode debatter om dette meget vigtige emne, som desværre ikke er blevet mindre vigtigt i løbet af perioderne, hvor samfundet har været lukket ned.

Program for dagen:

Kl. 12.00-13.00 Ankomst og netværksfrokost

Kl. 13.00-14.30 Oplæg ved Noemi Katznelson

Kl. 14.30-15.00 Kaffepause og networking

Kl. 15.00-16.45 Oplæg ved Henrik Thiesen

Kl. 16.45-17:00 Tak for i dag fra FAKL´s bestyrelse og afrunding på dagen

Kl. 17:00-18:00 FAKL generalforsamling

Kl. 18.00 Middag


I forlængelse heraf skal der lyde en opfordring til at tage fat i eventuelle kolleger lokalt (det kan være medlemmer af YL eller PLO, der er ansat i kommunerne mindre end 15 timer om ugen) og fortælle dem, at de kan komme gratis med til temadagen. De vil også snart få mere information om dagen

Ny konsulent for FAKL´s medlemmer
FAS har pr. 1. januar ansat en ny chefkonsulent, nemlig jurist Sidsel Pernille Staberg.

Sidsel har arbejdet med løn- og ansættelse i 18 år og har allerede haft kontakt til mange af vores medlemmer, og hun er sat godt ind i bestyrelsens arbejde, og de problemstillinger, som særligt vedrører læger, som arbejder i kommunerne. Hun er klar til at hjælpe jer, hvis I får brug for det. Hun kan kontaktes på spst.fas@dadl.dk eller tlf.: 35448492.

Rigtig god sommer til jer alle.

Med venlig hilsen
Lene Annette Norberg, formand for FAKL