Gå til indhold

Fagligt selskab for kommunalt ansatte læger under DMS (24/1-22)

Kære FAKL medlemmer

Vi har fra DSfB fået en invitation og dermed unik mulighed for at danne et fagligt selskab for alle kommunalt ansatte læger i Danmark under DMS.

Dansk Selskab for Børnesundhed (DSfB) , som flere af jer allerede kender, har i mange år været et lægefagligt fællesskab for kommunalt ansatte læger, der arbejder med børn og unge.

Der er nu et ønske om at gøre selskabet relevant for en bredere kreds af kommunalt ansatte læger, og på generalforsamlingen i DSfB den 2. februar skal de behandle og eventuelt vedtage et forslag om at omdanne selskabet til Dansk Selskab for Kommunallæger (DSfK)

Det nye selskabs formål vil blive at fremme videnskabelig og praktisk udvikling af den kommunale lægefaglige indsats i Danmark. Målgruppen er alle kommunalt ansatte læger.

DSfB er i dag en fraktion under Dansk Selskab for Folkesundhed, og det vil BSfK derfor også blive, det betyder også, at BSfK (hvis det oprettes) vil blive tilsluttet Dansk Medicinsk Selskab.

Med denne tilknytning til DMS, vil man få et fagligt ”talerør” og fx kunne bidrage, når der nationalt sendes forskellige tiltag med en kommunal snitflade  i høring. 

Jeg vil derfor gerne opfordre alle interesserede til at bakke op om, at der etableres et DSfK!

Du kan som FAKL medlem deltage på mødet, som afholdes onsdag den 2. feb. 2022 kl. 16:00  i Domus Medica. OBS vær opmærksom på, at det kræver tilmelding til  administration@dsff.dk ( før den 1. feb. kl. 13:00) !

Se dagsorden her for generealforsamlingen (ikke længere tilgængelig)

Der er også mulighed for at få link og deltage virtuelt i mødet.

Hvis du ønsker at deltage i selve stiftelsen af det nye selskab og måske også har lyst til at bidrage til bestyrelsesarbejdet, er det vigtigt, at du møder op eller er med virtuelt den 2. februar 😊

Du kan dog ikke deltage i selve afstemningen på deres GF i det ”gamle” BSfB, medmindre du allerede er medlem af DSfB.  

Hvis du vil vide mere om processen og tankerne bag det nye selskab eller har praktiske spørgsmål til dagen, kan du kontakte Tine Keiser-Nielsen, formand for DSfB på  tinekeiser@hotmail.com

 

Med venlig hilsen


Lene Annette Norberg 
formand for FAKL