Gå til indhold

FAPS-Nyt 34/2021 Det digitale sundhedskort lanceres den 1. juni 2021

Nyhed Faps-Nyt

Kære medlemmer

Den 1. juni 2021 lanceres det nye digitale sundhedskort som et supplement til det fysiske sundhedskort. Det digitale sundhedskort lanceres via en ny sundhedskort-applikation og fungerer som et gyldigt sundhedskort.

Med en 2D-scanner i klinikken kan patienterne med det nye sundhedskort ved fremmøde selv registrere sig. Det er frivilligt, om man ønsker at tilbyde patienterne denne mulighed, men man kan ikke afvise en patient, der kun møder op med det digitale sundhedskort. I det tilfælde vil man skulle lave en manuel registrering.

Hvis du er i tvivl, om din nuværende scanner er kompatibel med det nye digitale sundhedskort, så kan du teste det ved at benytte den guide, Digitaliseringsstyrelsen har lavet. På side 2 i vejledningen finder du et link til et billede, som skal åbnes på en mobiltelefon, og herefter kan du teste, om din scanner kan aflæse billedet. Husk at lysstyrken på telefonen skal være skruet helt op. Du finder guiden ved at klikke her.

Hvis du har spørgsmål til det nye digitale Sundhedskort, så kan du kontakte teamet bag Sundhedskort-appen hos Digitaliseringsstyrelsen på digitaltsundhedskort@digst.dk

Med venlig hilsen
Sekretariatet

Landsdækkende