Gå til indhold

FAPS-Nyt 41/2022 Vaccination mod COVID-19 og influenza

Nyhed Faps-Nyt

Kære speciallæger

Sundhedsmyndighederne har tidligere meldt ud, at personer, der er i øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19 og influenza, anbefales at blive vaccineret mod covid-19 i efteråret.

Du kan læse her, hvem Sundhedsstyrelsen vurderer, er i øget risiko for et alvorligt forløb mod covid-19 og influenza.

COVID-19
For covid-19 gælder det blandt andet alle over 50 år, der vil modtage en invitation i deres e-boks. En del af jer vil derfor helt automatisk blive kontaktet om vaccination.

Derudover er personer, som arbejder i tæt kontakt med borgere og patienter i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19 indenfor sundheds-, ældre- eller socialområdet, med opgaver indenfor pleje, omsorg og behandling, også omfattet af muligheden for at blive vaccineret.

Influenza
For så vidt angår vaccination mod influenza tilbydes gratis vaccination til personer, som arbejder i sundheds- og plejesektoren, der har opgaver med pleje, omsorg og behandling af borgere, der er i særlig risiko for alvorligt forløb med influenza.

Er du eller dit personale omfattet af kriterierne for tilbud om vaccination mod covid-19 og/eller influenza til sundhedspersonale, kan du bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk ved at afgive en tro- og love-erklæring. Der kan også lokalt være andre vaccinationsmuligheder (Almen praksis, apoteker mv.)

Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.   

Venlig hilsen
Sekretariatet

 

Landsdækkende