Gå til indhold

FAPS-Nyt 48/2021 Henvisningssystemet DNHF

Nyhed Faps-Nyt

Kære praktiserende speciallæge

Vi har modtaget information fra det nye henvisningssystem DNHF (Den Nationale Henvisningsformidling) om, at der sendes korrespondancebreve i deres system, disse korrespondancebreve når ikke den ønskede modtager.
Skal man sende korrespondancebreve, skal det ske via lægesystemet. Din systemleverandør kan hjælpe dig med at afklare om dit system er sat rigtigt op til at sende korrespondancebreve.

Med venlig hilsen
Sekretariatet

Informationsbrevet fra DNHF:

”Den Nationale Henvisningsformidling har registreret, at der sendes korrespondancebreve til praktiserende læger eller andre sundhedsfaglige behandlere via DNHF.  Korrespondancebrevene strander på DNHF og bliver ikke videreformidlet til den ønskede modtager. DNHF sender en negativ kvittering med orientering om, at korrespondancebrevet ikke når frem til den ønskede modtager.

For at undgå at der opstår UTH i forhold patientbehandling, skal du undersøge eller hente hjælp hos din systemleverandør og få afklaret, om du anvender de korrekte lokationsnumre, når du afsender korrespondancebreve til enten praktiserende læger eller andre behandlere.
DNHF hovedlokationsnummer (5790002509971) og/eller RefHost numre kan ikke anvendes, når du skal sende korrespondancebreve.
Det kunne også være, at din systemleverandør har en fejl i opsætningen. Hvis det er tilfældet, skal du bede din systemleverandør om at få rettet fejlen, så dine korrespondancebreve når frem.

Du kan se bort fra denne mail, hvis du og din systemleverandør sender korrespondancebeskeder med brug af korrekte lokationsnumre, eller hvis du ikke sender korrespondancebreve.”

Landsdækkende